Dezinsecție

Combaterea insectelor târâtoare și zburătoare care pot periclita sănătatea omului și a animalelor, reprezentând vectori în transmiterea unor boli infecto-contagioase și parazitare, se face printr-o metodă terapeutică și de prevenire care poartă denumirea de DEZINSECȚIE.

Prin dezinsecție pot fi prevenite afecțiuni ca tuberculoza, toxiinfecția alimentară, virozele, malaria, febra aftoasa, tifusul, ciuma, turolemia, variola, antraxul, pesta porcină.

Procedeu: operațiunea de dezinsecție se face prin stropire cu atomizoare pe benzină sau pompe de mână, atât în spații închise, cât și în spații deschise, insistându-se asupra focarelor de infecție. Această operațiune de dezinsecție se mai poate efectua și cu ajutorul fumigațiilor, substanțe solide, în care este împregnat insecticidul amestecat cu o substanță pirogenă, prin ardere lentă se degajă gazul toxic, fum insecticid de mare eficacitate, insistându-se asupra posibilelor focare.

Cele mai cunoscute insecte dăunătoare întâlnite în România, îndepartate prin dezinsecție, sunt gândacii de bucătărie, muștele, țânțarii, moliile de haine, moliile de covoare, ploșinițele de casă, păjanjenii de casă, puricii, greierii de casă, viespile, furnicile negre și roșii, care vehiculează și transmit boli infecto-contagioase și parazitare pentru om și animale (direct sau indirect) și produc pagube material prin consumul, degradarea și poluarea produselor agroalimentare, locuințelor, depozitelor, adăposturilor de animale, ambalajelor, etc.

Dezinsecția completează dezinfecția și contribuie la prevenirea și combaterea unor boli transmise de insecte și acarieni (țânțari, păduchi, purici, ploșnite, căpușe, etc.)

Contribuie efectiv la igienizarea adăposturilor de animale, a locuințelor, magaziilor din fermele zootehnice, la reducerea pagubelor importante pe care dăunătorii le produc fondului de produse agroalimentare depozitate.

Din punct de vedere practic, o dezinsecție este de două feluri:

  • dezinsecție preventivă (profilactică) care are scop de a impiedica înmulțtirea și răspândirea dăunătorilor. Ea trebuie să aibă caracter permanent;
  • dezinsecție curativă (terapeutică sau de combatere) în focar, urmarește distrugerea și îndepârtarea insectelor și atropodelor din unitatea asupra căreia se actionează.

 Derapet 051

Derapet 054

Derapet 059

Derapet 063

►DEZINSECTIE – insecticide pentru combaterea insectelor zburatoare si taratoare (purici, omizi, tantari, furnici, paianjeni, plosnite, paduchi, viespi, capuse, muste, molii s.a.):

  • K-OTHRINE SC 25 (FLOW)
  • PERTRIN S
  • CIPERTRIN T
  • SUPER KILLER

„Igiena şi curăţenia-motorul unei vieţi sănătoase.”